Акција добровољног давања крви у четвртак 29. априла

Jedna od predhodnih akcija

Jedna od predhodnih akcija

У четвртак 29. априла, у времену од 9 до 15 часова, у Дому културе у Новој Вароши одржаће се акција добровољног давања крви, а из Црвеног крста апелују на све људе добре воље да се укључе. У овој акцији крв могу дати сви грађани од 18 до 65 година старости, који се осећају здраво и који нису дали крв у задња три месеца (даме задња четири).

Због епидемије короне, акцији добровољног давања крви одржаће се уз све прописане мере заштите.

-Сваког секунда неком је потребна крв, живот је стална борба за опстанак, за ново сутра, за нову шансу. Добровољно дата крв је увек зрак наде за све оне људе којима живот често зависи од ове драгоцене течности.Крв се не може купити као остали лекови у апотеци и зато морамо мислити једни на друге и одазивати се на акције добровољног давања крви како би помогли свакоме коме живот зависи од трансфузијске медицине. Потребно је континуирано прикупљање резерви крви, како би она сигурна и спремна чекала пацијента, јер пацијент често нема времена да чека  -каже се у апелу Црвеног крста у Новој Вароши.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.