Марко Јашаревић: Заједнички до бољих услова за живот младих

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Марко Јашаревић, лекар из Нове Вароши, нови је председник општинског Савета за младе. Одлуком одборника локалног парламента, недавно је изабрано још шест чланица и чланова овог општинског тела, које ће се у наредне четири године бавити питањима унапређења положаја младих у златарском крају.

У новоизабраном Савету за младе кажу да ће својим активним ангажманом у наредном периоду покушати да интезивирају рад овог тела, а са дугорочним циљем да се омладини омогуће бољи услови за живот.

-Савет ће се бавити свим питањима у вези са унапређењем положаја младих. Уз подршку локалне самоуправе, иницираће различите пројекте и подстицати њихову реализацију. Потрудићемо се и да будемо добра спона између Општине и омладинских организација и удружења, како би заједничким снагама спровели што више активности и омладинских програма – каже за „Варошке новине“ др Марко Јашаревић.


Др Марко Јашаревић, председник Савета за младе


Он појашњава да ће Савет у оквиру својих надлежности давати и мишљења на предлоге одлука и других општих аката које доноси Скупштина у областима значајним за младу популацију, као и активно учествовати у изради локалних акционих планова и пратити њихово остваривање.

-У саставу Савета је и двоје средњошколаца, чланова ученичког парламента. Остали су још од раније активно учествовали у организацији бројних едукативних догађаја, манифестација и светковина у граду. Искуство и једних и других је драгоцено и помоћи ће нам да са више становишта сагледамо и проценимо које су то потребе, жеље, интересовања, али и проблеми младих у Новој Вароши. А потом покушати да њиховим реалним захтевима удовољимо и проблеме ублажимо односно решавамо. Све уз подршку и чврсту сарадњу са локалном самоуправом, ресорним Министарством, Канцеларијом за младе, спортским, културним и другим организацијама и установама, као и са градовима и општинама у окружењу. Крајњи циљ свих иницијатива, акција и активности биће побољшање положаја младих и стварање бољег и лепшег амбијента који ће их мотивисати на остану у Новој Вароши или се након завршених факултета врате у свој завичај – наглашава др Јашаревић.

У нови састав Савета за младе изабрани су и : Бјанка Крџовић, Лара Хаџисалиховић, Дејан Јовановић, Андријана Недовић, Харис Долмагић и Ана Јовановић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.