Држава ће наставити да помаже развој туризма на Златару

На састанку са министарком Татјаном Матић

На састанку са министарком Татјаном Матић

Нова Варош има огромне потенцијале за развој туризма, а држава ће наставити да помаже локалној самоуправи да унапреди инфраструктуру и обогати туристичке садржаје, један је од закључака са недавног састанка у Београду министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић и представника Општине Нова Варош.

Састанак у Министарству туризма, коме су присуствовали заменик председника општине др Бранко Бјелић, помоћница председника општине за привреду и локални економски развој Маријана Ђокић и директор Туристичке организације “Златар” Бранко Пуцаревић, био је информативног карактера током којег је ресорна министарка информисана о досадашњим напорима локалне самоуправе да унапреди стање у овој области и плановима за наредни период.

-Министарку Матић смо детаљно упознали са правцима развоја туризма у нововарошком крају, фокусирајући се на генерални стратешки план и програм који смо као општина дефинисали на овом пољу. У складу са потребама туриста, посебно смо истакли значај улагања у проширење садржаја и обогаћивање ванпансионске понуде. Разговарали смо и о неколико важних пројеката које планирамо да реализујемо, затражили подршку државе и указали на досадашњу успешну сарадњу са Министарством туризма – каже за “Варошке новине” др Бранко Бјелић.

Заменик председника општине најављује да ће у наредним месецима акценат бити стављен на евентуалну реализацију пројекта комплетног уређења центра туристичке зоне на Златару. Како се незванично сазнаје, пројектна документација је већ приложена надлежном ресору, а да ли ће пројекат добити “зелено светло” на конкурсу, биће познато у наредних петнаестак дана. Отварање инфо-центра и изградња паркинга на Растокама је још један од приоритетних пројеката за који ће се затражити подршка државе, док се у самом граду евентуално размишља о реализацији друге фазе уређења градског Трга…

- Велико задовољство је било разговарати са представницима Општине Нова Варош, са којом већ годинама успешно сарађујемо у циљу тамошњег развоја туризма, посебно на Златару. Разговарали смо о новим инфраструктурним пројектима чија ће реализација омогућити љубитељима нетакнуте природе да се боље упознају са лепотама нововарошког краја – истакла је након састанка министарка Татјана Матић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.