Средња школа у регионалном пројекту "По-крени"

Средња школа Нова Варош

Средња школа Нова Варош

Регионални пројекат „По-крени“ само је један у низу у којем учествује Ученички парламент нововарошке средње школе. У програму који подстиче омладински активизам учествује 11 образовних установа са подручја општина Пријепоље, Прибој, Бајина Башта и Нова Варош.

-У фокусу овог пројекта је активизам младих, а са крајњим циљем да се у оквиру школе адаптира простор кога смо назвали „кутак за активизам“. Он ће бити намењен за састанке ученичког парламента, часове Грађанског васпитања, размену идеја и покретање различитих иницијатива и акција средњошколаца – кажу из Ученичког парламента овдашње Средње школе.

Креативни тим предводи педагошкиња школе Стана Матовић Цупара, а у пројекту су учествовале ученице Ана Јовановић, Елена Заимовић, Емилија Дулановић, Белма Бећирагић, Имана Бајровић и Харис Долмагић.Представнице Савета родитеља Фехима Ибишбеговић и Горица Пушичић такође су дале свој допринос у реализацији ове активности.

Пројекат „По-крени“, иначе, спроводе УНИЦЕФ, Национална асоцијација наставника грађанског васпитања и Форум елитних наставника и креативних сарадника, а под покровитељством Министарства просвете.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.