Град обрао шљиве!

Страдали воћњаци: у засаду Саше Дулановића

Страдали воћњаци: у засаду Саше Дулановића

Јак град падао је протеклих дана у Дражевићима, на Тикви и Брду, а страдали су засади воћа.

Највише штете претрпели су у засеоку Дулани на обронцима Златара, познатом по произвођачима квалитетне ракије. Мештани кажу да је град на Васкрс пре подне падао око пола сата, али да противградна одбрана није дејствовала.

- Града је пало толико да се могао згртати лопатом. Страдао је воћњак под шљивом која је била у цвету, па је ове године неће бити ни за јело. Штете је било и у засаду са преко 130 младих стабала трешње– каже познати произвођач ракије Саша Дулановић.

И мештани других планинских села страхују за засаде воћа због јутарњих мразева којих је било протеклих дана.

Висови Златара и Муртенице изнад 1.200 метара надморске висине јуче су осванули и под снегом који се због хладног времена задржао до поднева, а мештани планинских села тврде да ће падати и наредних дана. Метероролизи  прогнозирају да ће у западној Србији пасти више од 20 центиметара.

-Народно искуство каже да слана никада не може бити "старија" од снега. А бистричка котлина се јутрос белела од јаке слане, што је сигуран знак да ће је ускоро прекрити и снег– каже мештанин Радован С. Главоњић из Бистрице.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.