За активне мере запошљавања 5,7 милијарди динара

НСЗ

НСЗ

Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива за директну финансијску подршку у запошљавању више од 18.000 незапослених лица. Конкурси су расписани у оквиру програма мера активне политике запошљавања, а захтеви се подносе јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.

За ове намене опредељено је 5,7 милијарди динара, од чега се 550 милиона издваја за особе са инвалидитетом. Као и претходних година тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и жртве породичног насиља.

-Већина јавних позива, односно конкурса, биће отворена до 30. новембра ове  године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 17. маја, а рок за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 10. маја- кажу у Националној служби за запошљавање.

За подршку овим програмима на локалном нивоу, општина Нова Варош је ове године определила 8,5 милиона динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.