У Златиборском округу вакцину примило скоро 50.000 лица!

Вакцину примило и 2.699 Нововарошана

Вакцину примило и 2.699 Нововарошана

У Златиборском округу до сада је укупно вакцинисано 48.977 лица, односно 22,5 посто одрасле популације, а надлежни подсећају грађане да се за вакцинацију могу пријавити путем интернета, на адреси imunizacija.euprava.gov.rs, ili na telefon 0800222334.

Обе дозе вакцине у Златиборском округу примило је 37.091 (17,1 посто) лица, а само прву 11.886 грађана. Највише вакцинисаних је у Ужицу, 28,8 посто одрасле популације, а најмање у Сјеници, где је вакцину примило свега 10.2 посто пунолетних грађана.

У Новој Вароши се вакцинисало 22,1 посто, односно 2.699 лица. Обе дозе примило је 2.119, а само прву 580 грађана.

Из Заводу за јавно здравље Ужице подсећају да је вакцинација најефикаснији начин да се спречи болест. Циљ вакцинације је да се развије отпорност на болест, слична оној која се стиче након доласка у контакт са њеним узрочником односно након природне инфекције.

-Када се вакцинишемо, не штитимо само себе већ и особе у својој непосредној околини које из различитих разлога нису могле да приме вакцину. Особе које су отпорне представљају баријеру за даље ширење! Што је више људи вакцинисано, мања је могућност да узрочник прелази са једне на другу особу. Све понуђене вакције су безбедне и пружају неопхпдну заштиту од корона вируса - кажу у Заводу за јавно здравље Ужице.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.