Маја Шапоњић - Зна само за медаље !

Зна само за медаље - Маја Шапоњић

Зна само за медаље - Маја Шапоњић

Једно од прва три места на Државном првенству Србије, које је за крај марта заказано на Копаонику, била би круна на овогодишњу сезону Маје Шапоњић. Али уколико на овој трци признање и изостане, протекла зима биће једна од најуспешнијих за ову младу смучарку која на белим стазама жање само медаље.

А са Копаоника, Жабљака и Бјеласице донела их је ове зиме укупно десет. Највише је сребрних, чак седам, у две вожње била је прва, док је једну трку завршила са бронзаним одличијем око врата за освојено треће место. Годанама уназад, Маја је најуспешнији такмичар из Нове Вароши.

-Вероватно да не би све ово могла постићи, да немам велику продршку клуба, Општинског спортског савеза и породице. Жао ми је само што, због познате ситуације, нисам зимус могла да тренирам код нас на Златару, већ сам по форму ишла на Златибор и Копаоник. Надам се да ће се наћи решење до идуће сезоне, јер је у нашем граду много талентованих смучара- каже Маја.

Наша репрезентативка : Маја Шапоњић

Маја Шапоњиће је прва година Средње школе. Члан је „Увац ски тима“ и подједнако добро вози слалом и велеслалом. Она је и једини наш репрезентативац. Од укупно 11 дечјих такмичења која се одржавају сваке године широм света у организацији Међународне скијашке федерације (ФИС), Маја је ове зиме под заставом Србије возила два. На купу “Деца за мир у свету” организованом у Босни и Херцеговини, надметала се у конкуренцији више од 100 младих скијаша и скијашица из 17 земаља света, а ФИС трку возила је и на Копнонику.

-Мада нисам освојила медаљу на овим престижним такмичењима, презадвољна сам наступом. Конкуренција је била изузетно јака, јер већина такмичара долази из средина у којима се много више улаже у овај спорт него код нас. Ова такмичења су ми велики подстрек за даљи рад. Скијање је мој живот. Наставићу да марљиво тренирам, јер се искрено надам да моје време тек долази- каже млада Маја Шапоњић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.