Снег опет завејао тек очишћене локалне путеве

Снег и даље интезивно пада

Снег и даље интезивно пада

Снег који у нововарошком крају од јутрос интезивно пада опет је завејао локалне путеве који су јуче прочишћени. Од света су одсечени многи планински засеоци, а надлежни кажу да ће механизација кренути ка селима чим престану падавине.

Висина снежног покривача у самој Новој Вароши је око пола метра, а на планинама га има знатно више. Проблем прави јак ветар који је на појединим планиским превојима формирао сметове високе готово два метра. Као и претходних дана, највише проблема је у засеоцима који су изнад 1.200 метара надморске висине.

-Све што смо јуче очистили, ветар је синоћ и јутрос опет завејао. Непроходно је преко Голог брда према Тисовици, у Дебељи према Бјелановићима, као и од Љепојевића према Јавору. Завејани су и многи локални путеви на Муртеници, Босању, Чемерници и Златару. Мештане молимо за стрпљење. Уколико временске прилике дозволе сви путни правци ће данас по подне, евентуално ујутру бити прочишћени – каже председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

На Равном тору на Муртеници, на око 1.400 метара надморске висине, кажу да су навикли на обилне снежне падавине у марту.

-Завејани смо од прошлог викенда. Воза којом чистимо немоћна је против оволиких снегова, а и нема ни сврхе чистити док не престане да пада јер све што се очисти брзо блокирају сметови- каже Десимир Спасојевић из засеока Равни тор на Муртеници.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.