Расписан тендер за Трансфер станицу „Бањица“

Након претовара отпад из три општине тераће се на

Након претовара отпад из три општине тераће се на

Коначно је расписан тендер за изградњу трансфер станице чврстог комуналног отпада са рециклажним двориштем у селу Челице, а рок за достављање понуда је 15. април. На њој ће се прихватати и претоварати отпад са територије општина Нове Варош, Пријепоље и Прибој и терати даље на регионалну депонију „Дубоко“ код Ужица.

Трансфер станица градиће се на простору будуће регионалне санитарне депоније „Бањица“ у долини Лима, и то по најсавременијим технологијама које се примјењују у земљама Европске Уније.

Како је раније саопштено, Укупна вредност пројекта је 160 милиона динара, а план је да трансфер станица буде стављена у функцију најкасније у пролеће 2022. године.

-Поред грађевинских радова, пројектом је предвиђено и њено опремање, као и куповина контејнера и камиона за превоз отпада до Ужица. Радиће се и нови далековод, водовод и приступни пут на магистралу Бистрица-Прибој- изјавио је Љубенко Васиљевић, директор Регионалне санитарне депоније „Бањица“.

Док трансфер станица не заживи, отпад из ове три општине одлагаће се на несаниратној депонији „Дупоки поток“ код Прибоја.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.