Васкрс на Кривој брези покварила киша!

Планински дерби: играчи Вионика и Зебиновца

Планински дерби: играчи Вионика и Зебиновца

На вису Крива бреза на Тикви изнад Нове Вароши и овог Васкрса дружили су се мештани Вионика и Зебиновца, али је традиционални сусрет покварило јако невреме. На народни сабор чије су темеље пре више од пола века ударили мештани ова два градска насеља дошле су и њихове комшије из околних села, али су град, јака киша и олујни ветар у поподневним часовима растерали окупљене.

Као и на првом сабору далеке 1965. године, и овог Васкрса централни догађај био је планински дерби у малом фудбалу између Вионика и Зебиновца. Играло се на пољанчету које је на око 1.330 метара надморске висине и на голове сковане од букових облица, а по пожртвованости играча и жару на „трибинама“ утакмица је подсећала на далеко чувени београдски вечити дерби. Утакмица је међутим силом прилика прекинута средином другог полувремена код резултата  2:1 за Зебиновац.

-И поред повремених варница на терену непријатељства нема, јер се након последњег судијског звиждука заборави на све, а дружење се наставља уз роштиљ, јагње на ражњу и добру забаву. Тако би било и овог Васкрса да нас невреме није отерало кући –каже Дејан Романдић са Вионика.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.