Почиње упис првака, у школу полази 105 малишана

У сеоским школама ове јесени биће укупно 17 првака

У сеоским школама ове јесени биће укупно 17 првака

Упис деце у први разред основне школе, за школску 2021/2022. годину почеће 1. априла и траје до 31. маја. Уписују се деца која ће у тренутку поласка у школу имати најмање шест и по, а највише седам и по година.

У Новој Вароши у клупе шест матичних основних школа и 12 издвојених одељења, ове јесени сешће 105 малишана, што је највећи број у последњих неколико година. Од тог броја свега 17 првака је у сеоским школама.

Школске 2019/2020. овде је било 95, а ове 83 првака. У септембру ће међутим у предшколско кренути свега 84 деце.

Према Закону о основама система образовања и васпитања у први разред се уписују деца рођена у периоду од 1.марта 2014. до 1.марта 2015. године. За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 1.марта 2015. до 1.септембра 2015. године, а одлука о превременом упису се доноси на основу посебне педагошко-психолошке процене.

-Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју школе.Због специфичности које произилазе из спровођења епидемиолошких мера, школе са територије Општине Нова Варош благовремено ће обавестити родитеље о месту и начину уписа и процене зрелости будућих првака за полазак у школу- кажу у Општинској управи Нова Варош.

Приликом уписа потребна је следећа документација: Било који документ на коме се види ЈМБГ детета (нпр. здравствена књижица); Било који документ на коме се види ЈМБГ једног од родитеља (нпр. лична карта); Потврда Дома здравља Нова Варош о здравственом стању детета; Потврду да је дете завршило припремни предшколски програм Предшколске установе  "Паша и Наташа" доставља школама за сву децу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.