Фудбалски терен на Златару биће готов до лета

Јесенас постављен бусен - стадион на 1.200 метара

Јесенас постављен бусен - стадион на 1.200 метара

На фудбалском терену који се подиже на Бабића Брду коначно ће овог лета прве спортске екипе обавити висинске припреме. Завршни радови стартоваће чим временске прилике дозволе, а стадион ће како се планира бити свечано отворен пред почетак летње туристичке сезоне.

Општина Нова Варош расписала је тендер за наставак радова, а процењена вреност посла је 10 милиона динара.

-Радови у овој фази обухватају израду темељне конструкције ограде и њено постављање, као и хидрантске мреже, расвете, клупа за играче и спољно уређење терена. Средства су обезбеђена из општинског буџета- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Фудбалски терен за висинске припреме гради се у срцу туристичке зоне на Златару, на 1.200 метара надморске висине. Подиже се на стрмини, на делу испод хотела „Златарски златник“ и балон хале према граду, и како се очекује, значајно ће обогатити туристичку понуду.

-Више спортских екипа најавило да ће овог лета доћи на Златар на припреме ако се заврши фудбалски терен. Према тврдњама еминентних стручњака, ова надморска висина је идеална за висинске припреме спортиста, па је велико интересовање за нашу планину. Међутим, спортске екипе су нас углавном заобилазиле јер нисмо имали спортски објекат овог типа- каже Васиљевић.

Изградња фудбалског терена почела је у септембру 2019. године. Било је планирано да буде готова до прошлог лета и МОСИ, које су у међувремену одложене због епидемиолошке ситуације. Јесенас је на терен постављен травнати бусен чиме је окончана прва фаза која је коштала близу 30 милиона динара. Министарство трговине, туризма и телекомуникација досадашње радове помогло је са 20 милиона, док је преостала средства обезбедила локална самоуправа.

-Радови су каснили због короне, али је најбитније да је све до сада урађено квалитетно. Имало је доста посла, а о обиму изведених радова најбоље говори податак да је само за равњање стрмине било потребно дотерати и насути више од 17 хиљада кубика земље - каже Васиљевић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.