“По хектару" 4.000 динара, исплата без подношења захтева

Нема субвенције за ливаде и паше

Нема субвенције за ливаде и паше

За исплату основног подстицаја у биљној производњи, који је познатији као субвенција по хектару, ове године се неће подносити захтев у Трезору, у Регистру пољопривредних газдинстава како је то било уобичајено предходних година. Свим пољопривредницима који су предходне године добили основне подстицаје новац за субвенције ће се исплаћивати директно на рачуне носиоца пољопривредних газдинстава. У питању су наменски пољопривредни рачуни који су уписани у Регистру приликом регистрације пољопривредних газдинстава.

Субвенција ове године износи 4.000 динара по хектару засејане/засађене површине. Субвенција се исплаћује на све пријављене површине изузев оних које су пријављене као природне ливаде и пашњаци. Такође, субвенција се не односи на шуме и друго непољопривредно земљиште.

Нови корисници субвенција, који у 2020. години нису остварили право на основне подстицаје, а уписани су у Регистар пољопривредних газдинстава пре 30.09.2020. године довољно је да за добијање поменуте субвенције пошаљу следеће податке: име и презиме, број пољопривредног газдинства и матични број на е-маил адресу podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs. Рок за слање поменутих података је од 1. марта до 30. априла.

Подсећамо да пољопривредни произвођачи морају да усагласе своје сетвене структуре са стварним стањем на својим газдинствима. Обавеза је да се свака промена у сетвеној структури пријави у року од 30 дана надлежној Управи за трезор у којој је регистровано пољопривредно газдинство. То је предуслов за несметано коришћење различитих подстицаја из републичког буџета, као и из буџета локалних самоуправа и европских ИПАРД фондова.

Саветодавац : Љубодраг Пантелић, ПССС Ужице

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.