Вандали уништили видиковац на Бабића Брду

Оставили крш и лом - видиковац испод балон хале

Оставили крш и лом - видиковац испод балон хале

Видиковац на Бабића Брду уништили су вандали. Након њиховог недавног дивљања од седам дрвених клупа читава је остала само једна, а оштећени су и сто и кров „печурке“ која га наткрива. Све што су пломили изгорело је ватри коју су ту подложили, ваљда да им буде топло док по цичи зими, уз ракију и пиво, смишљају нове глупости.

Видиковац на стени, у шуми испод балон хале и „Златарског златника“, подигнут је пре пар година. Омиљено је стециште туриста и зими и лети. Након шетње кроз четинарску шуму прошарану брезама, дођу овде да уживају у погледу који пуца на пропланке и врхове Златара, и засеок Цмиљанићи.

Вандализам је пријављен полицији која је обавила увиђај.

У Туристичкој организацији „Златар“ кажу да ово није на жалост први пут да се уништава и ломи по туристичкој зони, али никада овако. На мети обесних до сада су углавном били сабраћајна сигнализација, ограде, контејнери и канте за смеће, али не и клупе и „печурке“ на видиковцима којих је неколико на планини.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.