У Новој Вароши вакцинисано 1.000 грађана. Почиње ревакцинација

Вакцинација тече према плану

Вакцинација тече према плану

У Новој Вароши је против COVID 19 вакцинисано 1.000 грађана и то у највећој мери цепивом кинеског произвођача. Ових дана у Дому здравља започеће процес ревакцинације, а од средине фебруара и наставак имунизације грађана који су се елетронски или телефоном пријавили за вакцинисање.

У овдашњој здравственој установи очекују ускоро дистрибуцију довољних количина цепива и за другу дозу и за невакцинисане Нововарошане. У оквиру службе опште праксе организоване су медицинске екипе и припремљени вакцинални пунктови.

-Све је спремно за ревакцинацију. Грађани ће о термину бити обавештавани путем смс поруке. Наши суграђани који, ипак, нису добили поруку о ревакцинацији, а израчунају да је од примања прве дозе вакцине прошао 21 дан, потребно је да понесу личну карту и дођу у Дом здравља како би на лицу места примили другу дозу цепива – појашњава директор Дома здравља др Бранко Поповић и за "Варошке новине" каже да је одзив грађана за вакцинисање одличан и да се такав или још бољи тренд очекује и током другог „таласа“ имунизације.

Процес вакцинације се, иначе, како на територији читаве Републике, тако и у нововарошком крају споводи без проблема и у складу са плановима имунизације. Припрема и сама вакцинација, уз преглед и консултације са лекарем, не трају дуже од десетак минута. У првом кругу имунизације цепиво кинеског произвођача примили су Нововарошани који су се путем е-управе или телефонског кол центра изјаснили да им је свеједно коју ће вакцину примити. У другом таласу би требало да почне и масовније вакцинисање цепивима других произвођа (Фајзер, Спутњик В, Астразенека), а у ком обиму зависиће од динамике њихове дистрибуције.

-И у наредном циклусу имунизације, Дом здравља ће бити једино место где ће се грађани вакцинисати јер наша установа има све потребне капацитете за обављање овог важног посла, како у кадровском, тако и у просторном и техничком смислу – каже директор Поповић и подсећа да је имунизација у златарском крају почела још уочи Божића када се Фајзеровим цепивом вакцинисало 35 здравствених радника.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.