Одборници изгласали нове измене пословника

Са седнице СО Нова Варош

Са седнице СО Нова Варош

Сваки одборник ће у будуће моћи да поднесе највише три предлога за допуну или измену дневног реда, као и да постави максимално три одборничка питања. Ова измена Пословника о раду донета је на јучерашњој седници Скупштине општине Нова Варош, и за њу су гласали само одборници владајуће коалиције.

Одборници опозиције Иван Младеновић и Мирољуб Шапоњић из ГГ „Опстанак“ ове измене пословника оценили су као још један покушај да се смањи простор за расправу о кључним темама од којих, према њима, власт упорно бежи. Председник Скупштине општине др Бранко Поповић то међутим демантују, и каже да опозиција и даље има на располагању довољно минута да изнесе своје предлоге, сугестије, ставове и да постави питања о темама које су значајна за грађане.

-Одлука је донета како би се спречила злоупотреба говорнице којој прибегава део опозиције. Одборници из исте одборничке групе више неће моћи да на истој седници подносе по 10-15 идентичних прелога. У суседном Пријепољу на пример, један одборник има право на један предлог допуне и једно одборничко питање- рекао је Предраг Шапоњић, шеф одборничке групе ГГ „Нови људи за Нову Варош“.

Иначе, седма седница новог сазива Скупштине општине протекла је без тензија и повишених тонова, што није био случај на неколико пртходних.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.