Укинута ванредна ситуација уведена због снега

Ангажована тешка механизација у власништву 10 правних субјеката

Ангажована тешка механизација у власништву 10 правних субјеката

У Новој Вароши је укинута ванредна ситуација која је због проблема са снегом у прошли четвртак, 28. јануара, уведена у седам од 13 месних заједница. У протеклих шест дана, колико је трајала, у селима на територији месних заједница Божетићи, Акмачићи, Негбина, Драглица, Јасеново и Бела Река очишћени су сви путни правци, док је у самој Новој Вароши усешно организована акција одвожења снега са градских улица.

-У шест сеоских месних заједница у којима је била на снази ванредна ситуација, сви путеви су проходни и нема домаћинстава која су у снежној блокади. Из града смо камионима истерали више од 5.000 кубика снега, а на руку нам је ишло и неуобичајено лепо време за ово доба године. Потпуно смо спремни за нови снег, јер ће нам након последње акције бити пуно лакше да одржавамо саобраћајнице – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Снег који је падао око Савиндана донео бројне проблеме, због чега је на предлог Општинског штаба средином прошле седмице уведена ванредна ситуација на делу територије општине. На појединим деоницама ветар је правио сметове против којих није било могуће борити се возама и тракторима, па је у посао уведена тешка механизација.

-Чишћење локалних путева и улица током ванредне ситације коштало је 2, 29 милиона динара, а поред Комуналног предузећа које редовно одржава главне саобраћајнице, додатно смо ангажовали механизацију у власништву десет правних субјеката. Сви они ће бити плаћени по ценама из последње јавне набавке спроведене пре око месец дана. Купили смо и машину за чишћење тротоара, па је коначно очишћена и пешачка стаза од стадиона на Браношевцу према насељу Шанац, која је зимус била непроходна- каже Бранко Бјелић, заменик председника општине Нова Варош.

Улица Светог Саве након акције одвожења снега (Фотоси: Општинска управа)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.