У априлу четири позоришне представе

За све узрасте:

За све узрасте: "Заљуби се Цица у принца"

Народно позориште из Крушевца гостоваће 26. априла у Новој Вароши са представом “Лепотица Линејна” коју је по тексту Мартина Магдона режирао Милош Јагодић, а играју Љиљана Стјепановић, Јелена Стајковац, Дејан Тончић и Никола Ракић.

Ово је у априлу четврта гостујућа позоришна представа на сцени Дома културе “Јован Томић”.

-Представа “Лепотица Линејна” кроз однос мајке и ћерке говори о једноличности живота у малој средини, о страху од самоће, недостатку љубави, те радницима који у потрази за бољим животом одлазе у печалбу. Прича је универзална и занимљива, глумци изванредни, комад већ има дуг позоришни живот што су довољне препоруке да је погледа и домаће гледалиште – истиче Михрија Хаџић, директорка Дома културе “Јован Томић”.

Нововарошки Дом културе био је прошле седмице стециште позоришних дешавања. Професионалци из Београда и аматери из комшијског Пријепоља извели су три представе, чија је жанровска и тематска разноликост задовољила укусе најмлађе, а и оне нешто старије љубитеље ове врсте уметности.

Чланови дечјег професионалног позоришта „Максимус Арт“ из Београда одушевили су прошлог четвртка овдашње малишане извођењем представа “Заљуби се Цица у принца” и “Храбри кројач”. Одлични београдски глумци Милена Мартић, Иван Радиновић и Жељко Алексић (који потписује и режију) , осим што су са обе маштовите, духовите и едукативно –забавне представе до суза насмејали предшколце и основце, успели су да им скрену пажњу и на значај истинских вредности попут другарства, љубави, емпатије, поштења, толеранције, стрпљења… Ни у једном од комада нема негативаца, а општем позитивном утиску допринели су и аутентични костими, раскошна сценографија, као и весели музички аранжмани.

Симпатије и аплаузе гледалишта побрала је и вечерња сцена Аматерског позоришта Дома културе из Пријепоља, која су се у петак 7.априла домаћој публици представила комадом “Карамазови” у режији, адаптацији и драматизацији Меше Шендеља Жака. То је прича о Информбироу и људским (не)слободама. Када је премијерно изведена 1981.године, због свог садржаја који се није уклапао у тадашњу политичку идеологију, исте вечери је забрањена.

-Ово је голооточка трагедија, али на неки начин и ода љубави. У фокусу представе је заљубљена жена која зна да воли и верно чека супругов повратак из заточеништва. Пратећа радња је патња главног јунака Светозара Митића који умире на Голом отоку, немоћан да се избори са физичким и психолошким малтретирањем – каже Шендељ, који у представи и глуми заједно са Адмиром Мостарац и Бранком Потежицом.

“Карамазови” су, иначе, у Пријепољу премијерно изведени почетком новембра прошле године и, поред Нове Вароши, представа је гостовала у окружењу и широм Србије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.