Због снега ванредно у седам од 13 месних заједница

Против сметова тешком механизацијом

Против сметова тешком механизацијом

Због снежних непогода, у седам од 13 месних заједница на територији општине Нова Варош уведена је ванредна ситуација. Одлуком Општинког штаба, ванредна ситуација уведена је на територији градскe, као и сеоских месних заједница Божетићи, Акмачићи, Негбина, Драглица, Јасеново и Бела Река.

У последња 24 сата пало је око 40 центиметара новог снега који је донео бројне проблеме. Снадбевање електричном енергијом је уредно, али су од света одсечени многи планински засеоци.

-Проблем прави ветар који брзо замете очишћено, па на појединим деоницама имамо сметове против којих се није могуће борити возама и тракторима, ангажованим на тим путним правцима. Додатну механизацију потребно је ангажовати и за чишћење града. Наредних дана организоваћемо акцију и на одвожењу снега са градских улица, а коначно ће бити очишћени и тротоари као и пешачка стаза од стадиона на Браношевцу према насељу Шанац – каже Бранко Бјелић, заменик председника општине Нова Варош.

Механизација која ће бити ангажована по налогу Општинског штаба за ванредне ситуације, већ данас ће кренути на терен.

-Сви они ће радити на чишћењу снега по ценама из последње јавне набавке спроведене пре око месец дана. Извештај о њиховом раду, и утрошку средстава биће доступан јавности- рекао је Бјелић.

Према речима надлежних, план зимског одржавања путева ускоро ће претрпети многе измене.

-Општина ће помоћи  Комуналном прдузећу да каначно купи машину за чишћење тротоара, као и да обнови део возног парка. Међу приоритетима приликом чишћења од идуће зиме биће и туристичка зона на Бабића брду. Радиће се и на измени режима саобраћаја на територији града у зимском периоду јер тренутно имамо доста проблема приликом чишћења - каже Бјелић.  

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.