"Пршутијада" 14. фебруара на Златибору

Смотра најбољих произвођача (Фото: М. Цветковић)

Смотра најбољих произвођача (Фото: М. Цветковић)

Златиборска „Пршутијада“ биће одржана 14. фебруара, али у новом формату због тренутне епидемиолошке ситуације. Уместо у Мачкату, као до сада, добитници златних плакета у пет категорија за ову годину излагаће своје производе на почетној станици Голд гондоле на Златибору, у периоду од 8 до 17 часова.

Осим најбољих произвођача говеђе и свињске пршуте, сланине, кобасице и овчије стеље, у оквиру 21. Сајама сувомеснатих производа биће организована и изложба традиционалних пољопривредних производа овога краја. Поред сувог меса посетиоци ће тако моћи да пробају и сир и кајмак млекаре „Наша Златка“, као и мед, ракију, слатка и џемове, који носе жиг гарнције "Добро са Златибора". Као и предходних година, контролу квалитета сувомеснатих производа вршиће „Југоинспект“ из Београда, а организатори манифестације су Општина Чајетина и „Златиборски еко аграр“.

Златиборски крај је иначе познат по производни сувомеснатих производа, а популарна „Пршутијада“ у протекле две деценије одржавала се у селу Мачкат, одакле је и највише произвођача.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.