Због нестанка струје без наставе у три школе!

Проходни су сви сеоски путеви

Проходни су сви сеоски путеви

У Средњој школи у Новој Вароши, као и у основним школама „Момир Пуцаревић“ у Акмачићима и „Кнезова Рашковића“ у Божетићима јутрос нема наставе због хладних учионица. Део општине целу ноћ није имао струје, због чега нису грејали радијатори, па су ђаци враћени кућама.

Без грејања су јутрос били и станови који се греју на градске котларнице, док су потрошачи у горњем делу града и у туристичкој зони на Бабића брду остали и без воде.

-Струја која је синоћ око један нестала због квара на главној трафостаници дошла је јутрос у седам, па се ситуација полако нормализује. Средња школа је прикључена на градски топловод, док матичне школе у Акмачићима и Божетићима имају своје грејање, али због нестанка струје нису могли да се на време потпале котлови- каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Уколико не буде нових кварова, наставе ће сутра бити у свим основним и средњим школама, према раније утврђеном програму.

-Сви сеоки путеви су очишћени и за школе је обезбеђено довољно огрева, па у том смислу нема препрека за нормално одвијање наставе- каже Васиљевић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.