Златиборска гондола свечано пуштена у рад

Најдужа на свету (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Најдужа на свету (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Златиборска гондола, најдужа панорамска гондола на свету, јуче је, 14. јануара, свечано пуштена у рад. Отворили су је председник републике Србије Александар Вучић и председник општине Чајетине Милан Стаматовић.

Инвестиција вредна 13,5 милиона евра финансирана је средствима општине Чајетина, и највећа је инвестиција у истоприји ове локалне самоуправе. Радови су почели пре десетак година, док је јавно предузеће „Голд гондола“ основано 2015. године.

Златиборска гондола дуга је 8950 метара и повезује центар Златибора са врхом Торника. Има  55 кабина са по 10 места и може да превезе  600 путника на сат. Цена карте износи 500 динара за мештане, односно 1000 динара за туристе уз попуст за децу а у општини очекују да се уложена средства врате за 10 година.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.