Снег из дворишта забрањено је бацати на коловоз

Уклонити и леденице са крова (Фото: М. Бошњаковић)

Уклонити и леденице са крова (Фото: М. Бошњаковић)

Општинска управа у Новој Вароши и комунална инспекција упозорили су грађане да приликом чишћења дворишта није дозвољено бацати снег и лед на коловоз. Биће санкционисани сви прекршаји, а законом су прописане високе новчане казне.

Они су подсетили предузећа, установе и друга правна и физичка лица да су дужни да чисте снег и лед са површина које користе, као и са кровова ако представљају опасност за пролазнике и сам објекат. Обавеза се односи и на скупштине стамбених зграда , односно власнике или закупце свих стамбених јединица.

-Поред тога, они су дужни и да се старају о уклањању снега и леда са јавних површина, односно тротоара, паркинг простора и прилазних стаза, које су у непосредној функционалној вези са површином коју користе, и да их у случају поледице посипају одговарајућим материјалом од коловоза до објекта у коме се пословни простор налази- кажу у Општинској управи.

Сходно важећој општинској уредби, снег и лед са тротоара и других јавних површина скупљају се на ивици тротоара тако да се не омета пролаз пешака.

-При уклањању снега и леда са кровова зграда пролазници морају да буду упозорени, ваздушне инсталације и водоводи сачувани од оштећења, олуци и сливници да се не затрпавају. Када није могуће уклањање снега и леда са кровова зграда лица су дужна да благовремено поставе физичке препреке ради безбедности пролазника и одговарајуће ознаке упозорења и опасности од обрушавања снега и леда са крова- каже се у обавештењу Општинске управе.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.