Пало 30 центиметара новог снега, села без струје

Очишћене градске улице

Очишћене градске улице

Током протекле ноћи у нововарошком крају за кратко време пало је тридесетак центиметара новог снега и сада га има до пола метра. Непроходни су многи сеоски путеви, а без стује је око 200 домаћинстава. На магистралним и регионалним путним правцима саобраћај се одвија отежано. У блокади је  једино регионални пут Кокин Брод – Јасеново због квара на камиону- чистачу који га одржава.

-Већина локалних саобраћајница биће данас, евентуално сутра оспособљена за саобраћај. Сва расположива механизација је од јутрос на терену, а у чишћењу помажу и мештани са тракторима и возама. Срећом снег је прштећи и лако се чисти, а престале су и падавине. Проблем је што у појединим месним заједницама, попут Јасенова, нема пуно расположиве механизације која би помогла у чишћењу. На територији града очишћене су најпрометније саобраћајнице и тренутно се чисте бочне и стрме улице, за шта само ангажовали лакшу механизацију - каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Током синошње мећаве без струје је остало и више села, а проблема има и на територији града. На више места покидани су електроводови на која су пала стабла дрвећа.

-Струју тренутно немају насеље Воћњак и део туристичке зоне на Бабића брду према Батаковићима, као и села Вранеша, Амзићи, Дрмановићи и Мишевићи. Електричари су на терену па очекујемо да ће проблем бити решен до краја дана- каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.