Златиборска ''Голд гондола'' данас почиње са радом

"Голд гондола" (Фото: Општина Чајетина)

Златиборска гондола данас почиње са радом, док је свечано отварање у четвртак 14. јануара у 11 часова. Радови на изградњи ''Голд гондолe'' почели су пре пет година, а како кажу у локалној самоуправи њено стављање у функцију представља велики дан не само за Златибор и Чајетину, већ и за целу Србију.

Прва два дана рада гондоле, данас и сутра, становници Чајетине, уз личну карту, као и сви доносиоци захвалнице за учешће у ''Златиборској моби'' имаће право на бесплатну вожњу. Остали ће за вожњу до Торника и назад морати да издвоје 1.000 динара, док ће дечја карта коштати 550 динара. Деца до шест година старости имаће право на бесплатну вожњу у пратњи бар једне одрасле особе. Водило се рачуна да гондола мора пословати по комерцијалном принципу, али да цене карата ипак буду прихватљиве свачијем џепу.

-За нас је ова година била подстрек да завршимо све капиталне инвестиције, које су трајале као гондола пет година, неке су започете пре три године, неке пре годину дана, а неке пре шест месеци, као што је реконструкција Краљевог трга и језера у самом центру Златибора - изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, захваливши се свим људима добре воље, својим сарадницима, одборницима, произвођачима опреме, али и свим инвеститорима који су улагали новац у Златибор, а који је Општина домаћинским управаљањем преусмерила за изградњу гондоле и свих осталих капиталних пројеката.

-Захваљујући гондоли повећаће се број туриста на Златибору, а наш циљ јесте да у неком периоду од пет година забележимо милион посетилаца, што аутоматски значи десет милиона ноћења и то је екстра профит за мештане Златибора, за инвеститоре, а наравно и за буџет Републике Србије и буџет општине Чајетина – закључио је Стаматовић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.