Изнајмили "Обућару" за 20 радних места

Квадрате закупило шест предузећа: Зграда бивше

Квадрате закупило шест предузећа: Зграда бивше "Обуће"

Општина Нова Варош издала је у закуп део погона бивше „Обуће-Златар“ локалним предузетницима уз обавезу да запосле најмање 20 радника на неодређено време са евиденције тржишта рада. Они ће морати и да уплате општини депозит у појединачном износу од 1,5 милиона динара.

Око 1.600 квадрата у приземљу и сутерену погона који је однедавно у власништву општине, на лицитацији је добило шест предузећа, трговачких, занатских и предузетничких радњи. По овлашћењу Општинског већа, уговор са закупцима ових дана ће потписати председник општине Радосав Васиљевић, а пословни простор се издаје на период од 10 година.

Закупљени квадрати у бившој „Обућари“ биће претворени у магацине, производне погоне и занатске радионице. Од закупаца, највише радника, минимум осам, запослиће предузеће „Новатекс“ кога заступа Леко Колашинац, док ће „Тежекс“ Жељка Топаловића морати да у радни однос прими шест нових радника са евиденције тржишта рада. СТР „Дукат“ (Славенко Боранијашевић) и “Вила Нана“ (Емилија Јелић) примиће по два, а предузетничка радња „Финална обрада дрвета Нова Варош“ (Драгица Јаџић) минимум једног радника, колико и занатрска радња „Маринковић“ (Бороко Маринковић).

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.