Налагањем бадњака прослављен Бадњи дан, свечано и на Златару

Ложењу бадњака присуствовали и гости Златара

Ложењу бадњака присуствовали и гости Златара

Налагањем бадњака испред православних храмова, данас је у нововарошком крају прослављен Бадњи дан. По налогу надлежних епископа, милешевског Атанасија и жичког Јустина, због тренутне епидемиолошке ситуације славило се међутим нешто скромније него претходних година.

Свечано је било и на Златару, код храма Рођења Христовог крај путу за Дрмановиће (на фотографијама). Домаћин је био приватни предузетник Милан Бубања, а бадњак је наложен у присуству великог броја мештана и гостију планине.

Сутра, на Божић, света литургија биће служена у већини храмова на територији наше општине. У црквама у Новој Вароши, на Златару и у Виловима литургија почиње у 06:00 часова, у Негбини у 07:00, Радоињи у 08:00, а у Радијевићима у 08:30 часова. Света литургија у манастиру на Воденој пољани, као и у манастиру Дубница у Божетићима почиње у 09:00 часова.

-Ове године дочекујемо први Бадњи дан и Божић у условима пандемије корона вируса. Али катастрофе, болести и несреће било које врсте не значе да је Бог заборавио и напустио свој свет - поручио је верницима уочи празника Епископ милешевски г. Атанасије.

-Искуство Светог писма нас подсећа да су то лекције од стране Бога и позив његовој деци да дубље размисле о смислу и циљу живота. Лекција овог страдања је да се човек поново окрене животу вечном и заједници, са Богом, и једних са другима - каже владика Атанасије.

Редакција "Варошких новина" честита свим православним верницима божићне и предстојеће новогодишње празнике радосним хришћанским поздравом МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ - ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ !

Код цркве на Златару

 

Освећење бадњака код цркве на Златар

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.