Новогодишњим пакетићима обрадовали сеоску децу

Поклон за укупно 120 малишана - у Акмачићима

Поклон за укупно 120 малишана - у Акмачићима

Укупно 25 предшколаца и 95 ученика нижих разреда основне школе из Божетића, Акмачића, Бистрице, Јасенова и Радоиње добило је новогодишње пакетиће са слаткишима у традиционалној акцији коју Општина Нова Варош и Канцеларија за младе организују четврту годину за редом.

Због неповољне епидемиолошке ситуације изазване ширењем вируса короне, овог пута изостала је свечана додела пакетића у Дому културе, па су „слатки“ дарови уочи празника подељени у просторијама сеоских школа.

Иначе, поклончићима ће се ове године обрадовати укупно 120 малишана – двадесетак мање него лане. Донацијом су обухваћена сеоска деца узраста до петог разреда основне школе, као и полазници обавезног предшколског програма из издвојених одељења Вртића „Паша и Наташа“ из Акмачића, Божетића и Кокиног Брода.

-Акцијом смо обухватили сеоске малишане јер су њима теже и у много мањем обиму доступни различити културно- забавни, едукативни и спортски садржаји него њиховим вршњацима у граду. Поклони које ове године , на жалост, због короне, не можемо поделити уз пратећу позоришну представу, немају неку значајну финансијску вредност, али су симболична порука да нисмо заборавили малишане са села и да у сваком другом смислу улажемо како би њихово детињство било срећније и квалитетније – каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош на чију су иницијаву, иначе, Канцеларија за младе и Општинско одељење за привреду и локални економски развој и покренули ову акцију, у сарадњи са Домом културе.

"Слатки" пакетићи и за предшколце из Божетића

Поклон и за малишане у Кокином Броду

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.