И средњошколци чистили Златар!

Чистило  тридесетак матураната: Ђаци и професори Техничке школе

Чистило тридесетак матураната: Ђаци и професори Техничке школе

Почело је пролећно уређење града, а поред комуналаца у акцију су се укључили и матуранти Техничке школе. У локалној самоуправи кажу да ће бити уклоњена и мини депонија на уласку у град из правца Бистрице, формирана одлагањем шута и другог грађевинског отпада.

Комуналци већ данима умивају градске улице, а у сређивању туристичке зоне на Златар помажу им и средњошколци. Ученици Техничке школе, њих тридесетак, јутрос су очистили смеће дуж магистрале и пешачких стаза од градског насеља Милановац до бившег РХ Центра „Златар, а прикупљене лименке, кесе, пластичне флаше, картон, конзерве и стакло биће однети на градску депонију.

-Опрали смо и пешачке стазе како би Златар умивен и дотеран дочекао туристе који ће на планини провести Васкршње празнике, а очекује се велика посета. И град нам је чистији него пре, а акција ће бити настављена након празника. Очекујемо да се укључе и ученици Гимназије- каже директорица Комуналног предузећа „3. септембар“ Сузана Шуљагић.

Ускоро почиње и санирање оштећења на градским улицама и локалним путевима. Иза једне од најхладнијих зима са пуно падавина на коловозима су остале бројне ударне руке и локве.

-У општинском буџету планирано је 70 милиона динара за санацију улица и сеоских путева.Ускоро ће бити расписан тендер за одабир извођача који ће обавити планиране радове- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.