Усвојен буџет општине Нова Варош, „тежак“ 756 милиона динара

Одборници СО Нова Варош

Одборници СО Нова Варош

Одборници су усвојили јуче буџет општине Нова Варош за 2021. годину, који је пројектован на 756 милиона динара. Чак 217 милиона динара предвиђено је за инвестиције, па у локалној самоуправи кажу да ће идућа година бити развојна са пуно више реализованих инфраструктуралних пројеката него ове.

Око 220 милиона динара помоћи обећала је и Влада Србије. За проширење канализационе мреже на Златару Министарство пољопривреде определило је 56 милиона динара, Министарства за заштиту животне средине помоћи ће са 100 милиона динара изградњу трансфер станице на депонији Бањица, док ће Дирекција за воде са 60 милиона динара помоћи изградњу водовода у Божетићима.

-Буџет је скројен по мери свих корисника. Биће приведени крају многи започети радови, на згради градске основне школе, на стадиону на Златару, као и магистрални пут од Браношевца до Шанца заједно са изградњом кружног тока. Радиће се и многи локални путеви и улице од изузетног значаја, а коначно ће бити изграђена и попречна улица кроз Ружину башту на Зебиновцу. Ускоро ће почети и реконструкција кровне конструкције на старој згради Дома здравља, за шта је Влада Србије издвојила више од 25 милиона динара – рекао је председник Скупштине општине Нова Варош др Бранко Поповић.

Према речима председника општине Нова Варош Радосава Васиљевића, током креирања буџета за 2021. годину размишљало се о сваком динару, али и о интересу грађана.

-Буџетска средства опредељена су за многе гране, од спорта, преко културе, социјалне и дечије заштите, просвете у коју се улаже највише иако нам опозиција то замера, а да не причамо о реконструкцији и модернизацији путева, водоснабдевања у свим месним заједницама. Корона јесте успорила реализацију многих пројеката, али ће то све бити надокнађено у следећој години- рекао је Васиљевић.

(Опширније у наредном броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.