Поклон пакетиће Центра за социјални рад добиће 95 малишана

Oве године без свечане доделе (Фото: илустрација)

Oве године без свечане доделе (Фото: илустрација)

Општински центар за социјални рад у Новој Вароши поводом новогодишњих и божићних празника обрадоваће поклон пакетићима малишане чији су родитељи слабијег материјалног стања или су чланови Удружења слепих и слабовидих.

Ове године, међутим, због неповољне епидемиолошке ситуације изазване ширењем корона вируса, неће бити организована традиционална свечаност доделе слатких пакетића и помоћи у новцу као предходних година, већ ће представници ове установе, у складу са прописаним заштитним мерама, за 95 деце узраста до 15 година родитељима поделити новогодишње пакете у вредности од по 1.200 динара, као и једнокатну помоћ у износу од по 3.000 динара. Укупна вредност поклона је око 390.000 динара.

Слатке пакетиће добиће деца корисника права на новчану социјалну помоћ, оних који примају основни и увећани додатак за негу и помоћ другог лица, као и малишани самохраних родитеља носилаца права на новчану накнаду. Дарови у слаткишима и новцу биће подељени и за шесторо малишана чији су родитељи чланови нововарошког огранка Удружења слепих и слабовидих.

-Желимо да деца и у овим условима короне на неки начин осете празничну атмосферу и да њихови родитељи бар у данима празника забораве на финансијске проблеме са којима се суочавају њихове породице. Знамо да је ово симболична помоћ, да су потребе социјално угрожених много веће, али смо овим скромним даривањем желели да пошаљемо поруку да вас Центар и локална управа нису заборавили – каже за „Варошке новине“ директорка Центра за социјални рад Јелена Лековић.

Пакетићи за социјално угрожене малишане, као и једнократна новчана помоћ, обезбеђени су из буџета Општине Нова Варош за 2020.годину. Центар их поклања у оквиру својих редовних програмских активности.

Локална самоуправа је, иначе, за различите видове социјалне помоћи током ове године из општинског буџета већ потрошила око 8,7 милиона динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.