Прекинута седница СО Нова Варош, опозиција рушила столове !

Хаос - порушен сто испред председавајућег

Хаос - порушен сто испред председавајућег

Шеф опозиционе ГГ „Опстанак“ Димитрије Пауновић у знак револта порушио је столове испред преседавајућег након чега је седница Скупштине општине Нова Варош прекинута. О њеном наставку одборници ће бити накнадно обавештени.

До инцидента је дошло након што председник Скупштине општине др Бранко Поповић није дозволио одборницима опозиције да образложе своје предлоге за допуну дневног реда који према његовим речима, нису поднети у складу са одредбама Пословника. Узнак протеста одборници „Опстанка“ најпре су блокирали скупштинску говорници, да би након што је одређена пауза Пауновић оборио сто за којим седе председник Скупштине, његов заменик и секретар.

-На делу је гушење демократије, јер власт покушава на све начине да забрани глас опозиције. Они су нас толико изиритирали да нисмо имали другог избора осим да порушимо столове и столице. Ако треба бацаћемо их опет јер то је изгледа једини начин да се изборимо за глас народа у овој скупштини – изјавио је у паузи Пауновић.

 Седница одложена до даљњег - са данашњег заседања

Након инцидента предсеник Скупштине позвао је полицију која је обавила увиђај. После једносатне паузе одборници су се вратили у скупштинску салу, али је седница убзо опет прекинута. Наиме, одборник Димитрије Пауновић покушао је да се обрати са говорнице након што му је председник Скупштине др Бранко Поповић изрекао меру удаљења са седници, али му то није дозвољено, па је седница прекинута до даљњег и о њеном наставку одбнорници ће бити накнадно обавештени.

-Недопустиво је понашање дела опозиције, али обећавам грађанима да ће се у нашем локалном парламенту радити у складу са законом и Уставом ове државе као и са Пословником о раду скупштине- казао је председник Скупштине општине др Бранко Поповић.

У наставку седнице одборници ће расправљати о предлогу општинског буџета за 2021. годину, као и о плановима рада више јавних предузећа и установа.

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.