Нововарошки одборници сутра о буџету за 2021. годину

И ова седница у сали Дома културе - одборници СО Нова Варош

И ова седница у сали Дома културе - одборници СО Нова Варош

Одборници ће у петак 18. децембра опет у скупштинске клупе а на дневном реду је буџет општине Нова Варош за 2021. годину. Према предлогу буџет ће износити 756 милиона динара, што је нешто мање него ове године.

Како би се испоштовале све епидемиолошке мере уведене због епидемије короне, и шеста седница новог сазива Скупштине општине Нова Варош одржаће се у великој сали Дома културе. Уколико прихвате предлог председника Скупштине др Бранка Поповића, одборници ће осим о предлогу буџета расправљати и о предлогу одлуке о комуналним таксама. У предлогу дневног реда су и програми пословања Комуналног предузећа „3. септембар“, „Енергије Златар НВ“ и Регионалне санитарне депоније „Бањица“.

-Трудили смо се да предложени општински буџета буде скројен по мери свих грађана. Не бих га класификовао ни као инвестициони ни као потрошачки, због различитих тумачења шта је инвестиција а шта потрошња. У новом буџету је и 68 милиона динара пренетих из ове године, а која су опредељена за реализацију капиталних инвестиција –каже заменик председника општине Нова Варош др Бранко Бјелић.

Нацрт буџета био је крајем новембра на јавној расправи, за коју је ове године било слабо интересовање корисника. Наиме, позиву на састанак организован тим поводом, одазвали су се једино наша медијска кућа и директор Регионалне санитарне депоније „Бањица“.

-Сваке године се за инфраструктуру определи 150 до 200 милиона динара, па ће тако бити и наредне. Што се тиче финансија, наша општина је уназад неколико година на стабилним ногама, а то смо постигли марљивим и поштеним радом – каже председник општине Радосав Васиљевић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.