Удружење “Еко Варош“ поделило саднице стамбеним заједницама

Подела садница

Подела садница

Удружење грађана „Еко Варош“ поделило је стамбеним заједницама у Новој Варош око 100 садница разноликог цвећа и украсног растиња, са циљем да град на пролеће и током лета буде лепши и уређенији.

Акцију оплемењивања јавних површина финансијски је подржала Општина Нова Варош, која је са 200.000 динара путем конкурса подржала пројекат Еко Вароши под називом „За лепши град“.

-Идеја нам је да градску зону оплеменимо украсним растињем попут индијског јоргована, руже стаблашице, магнолије и украсне врбе, које цветају током пролећа односно лета. Пројектом смо предвидели да првих стотинак садница бесплатно поделимо председницима стамбених заједница, који ће, потом, заједно са осталим станарима, спровести акције садње испред својих зграда – каже за „Варошке новине“ Гордана Недовић, председница Удружења „Еко Варош“., која је недавно у центру Нове Вароши организовала поделу садница, на којој се окупило двадесетак управника зграда.

Грађани су поздравили ову акцију, а председници стамбених јединица сматрају да би сличних активности требало да буде више.

-Одлична је идеја и позитиван искорак када је екологија у питању. Оваквим акцијама би требало обухватити више грађана, посебно млађих – сматра Сретина Драгашевић, управница зграде на Багрему, испред које су већ ових дана засађене руже и јорговани.

Удружење грађана „Еко Варош“ из Нове Вароши је млада еколошка организација, која броји око 20 активних чланова. Основана је у фебруару прошле године и досада је имала неколико активности у области улепшавања јавних површина. Једна је од ретких еко групација у граду, која за будућност има амбициозне планове у овој области. У свом раду, како истичу, имају значајну финансијску и логистичку подршку локалне самоуправе, посебно Општинског одељења за привреду и локални економски развој. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.