Општина помаже угрожене у непогодама

У буџету опредељено 600.000: Одборници СО Нова Варош

У буџету опредељено 600.000: Одборници СО Нова Варош

Мештани нововарошког краја који претрпе штету током елементарних непогода и других несрећа коначно могу да рачунају на једнократну помоћ из општинског буџета, а критеријуми и поступак за доделу прописани су правилником који су усвојили одборници на последњој седници Скупштине општине. Ребалансом је за ову намену у буџету опредељено 600.000 динара.

На основу извештаја Комисије за процену угрожености, одлуку о додели помоћи због претрпљене штете доноси Општинско веће, а у хитним случајвима председник општине или његов заменик. Правилник о критеријумима и поступку за доделу једнократне помоћи због штете настале у случају ванредне ситуације, елементарних непогода и других несрећа, како му је званичан назив, прописао је и висину једнократне помоћи. Тако се за насталу штету до 300.000 динара додељује једнократна помоћ у висини до 30 посто утврђене штете, док се за штету већу од 300.000 може одобрити помоћ у износу од 100.000 до 250.000 динара.

-Много је захтева мештана, али и поред добре воље нисмо могли да помогнемо због законских ограничења Због тога нам је требао овакав  Правилник јер он је излаз из ћорсокака у коме смо се нашли - каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.