Рибочувари запленили у Шиповику четири мреже

У мрежама је било и рибе (архивски снимак)

У мрежама је било и рибе (архивски снимак)

У Шиповику на Увачком језеру рибочувари су прекључе запленили четири мреже, али су рибокрадице измакле потери. Једна „најлонка“ и три „џепаре“ са дуплим окцима, укупне дужине око 300 метара, пронађене су код места званог Бегића брег, а у заплењеним мрежама било је и рибе, највише шарана и клена.

По традици рибокрадице су најактивније у време божићних празника, а нарочито пред Никољдан, па у „Резервату Увац“ кажу да ће наредних дана појачати контролу на сва три језера.

-Криволов се на жалост не може искоренити у потпуности, али захваљујући ефикасном ради чуварске службе и високим казнама, њега је последњих година на Увачком, Златарском и Радоињском језеру знатно мање него пре. Даноноћно смо на терену, имамо савремену опрему за дневно и ноћно осматрање, а покрили смо и критичне деонице видео надзором, што све даје добре резултате- каже Новак Пејовић, управник рибарског подручија у Специјалном резервату природе „Увац“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.