Усвојен буџет општине Чајетина, "тежак" 2,3 милијарде динара !

Чајетина

Чајетина

Одборници Скупштине општине Чајетина усвојили су буџет за 2021. годину у износу од 2.301.000.000 динара. Према речима председника Скупштине Арсенија Ђурића, буџет је развојни и у њему је за инвестиције планиран значајан извор средстава.

У општинском буџету за идућу годину, за изградњу путева и улица као и за реконструкцију постојећих саобраћајница опредељено је око 250 милииона динара, а планирана су средства и за прву фазу радова на изградњи водовода Сушичко врело, од Сушичког врела до Жигалског виса са резервоаром. Средствима из буџета радиће се  делимична замена магистралног цевовода од Рибничког језера до Златибора као и санација фабрике за прераду воде у Рибници и изградња резервоара од 2000 кубних метара на самом Златибору.

Планирана су и средства за изградњу рециклажног дворишта, изградњу радионица, гаража и управне зграде КЈП „Златибор“ као и средства за формирање гробља на Златибору. Значајна средства су планирана и за текућа одржавања, за изградњу нове јавне расвете и замену постојећих светиљки са лед сијалицама у циљу уштеде енергије, планирана је и изградња неколико нових дечијих игралишта, као и уређење постојећих.

-Значајна пажња посвећена је и социјалним давањима, улагањима у пољопривреду, као и у туризам и промоцију туристичких потенцијала Златибора- каже Ђурић.

Према речима председника Скупштине општине, и година на измаку била је више него успешна.

-У 2020. години приходовано је више средстава него што је буџетом планирано, а очекујемо да ће до краја године ти приходи бити већи за 10 посто у односу на план. Чајетина је једна од ретких општина у Србији која је ребалансом повећала средства прихода у буџету и реализовала тај план. У овој години завршен је велики број капиталних инвестиција као што су гондола, постројење за прераду отпадних вода, реконструкција Краљевог трга, Тржног центра и ширег центра Златибора- каже председник Скупштине општине Чајетина Арсеније Ђурић.

* * *

Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                   

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.