Девојчица Ивана Ђ. пронађена у Негбини жива и здрава!

Обистиниле се гласине -  Негбинa

Обистиниле се гласине - Негбинa

Девојчица Ивана Ђ. (17) из Негбине, за којом је од четвртка трагала полиција након пријаве породице да је нестала, пронађена је синоћ жива и здрава у родном селу. Како се незванично сазнаје она се крила у напуштеној кући на обронцима Муртенице са мушкарцом старим 46 година, са којим је наводно била у вези, и код кога је пре четири дана својевољно побегла.

Ивана Ђ. је ученица Пољопривредне школе у Пожеги. У прошли четвртак престала је да се јавља на телефон прородици и познаницима, након чега су њене другарице на друштвеним мрежама поделиле драматично упозорење да нестала. Убрзо се и пронела информација да је малолетна девојчица побегла од куће, код дечка који је доста старији од ње, те да је њен нестанак пријавила сестра. Она се међутим јуче ујутру огласила путем свог фејсбук статуса да није нестала, већ да је “СОС служба за насиље над децом” склонила на безбедно, јер је наводно трпела насиље од оца.

Њене наводе су међутим убрзо демантовали из Центра за социјални рад.

– Служба СОС телефона када прими пријаву за насиље, исту прослеђује надлежном Центру за социјални рад и Полицијској управу, а ми такву пријаву од СОС службе нисмо добили. Контактирали смо и кординторку службе СОС телефона и речено нам је да никакве пријаве за насиље није било, нити се именована обраћала њима. Све и да се обратила они немају могућност било каквог смештаја већ само искључиво пријаву прослеђују надлежним институцијама – изјавила је тим поводом Јелена Лековић, директорица Центра за социјални рад у Новој Вароши

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.