У Златиборском округу на болничком лечењу 511 ковид пацијената

Болница у Ужицу (Фото: novosti.rs)

Болница у Ужицу (Фото: novosti.rs)

У болницама Здравственог центра Ужице тренутно је на лечењу 511 ковид пацијената, док је у кућну изолацију у последњих месец дана у Златиборском округу смештено укупно 3.112 лица.

Како је данас саопштено из Здравственог центра, највише ковид пацијената је у ужичкој болници – 230, као и у привременој Ковид болници у касарни у Крчагову – 150. У стационару у Бајиној Башти и у Општој болници у Пријепољу лечи се по 20 пацијената, док је у издвојеном одељењу Пожеги 63, а у Новој Вароши 13 пацијената. У Општој болници Прибој која је од данас Ковид болница, на лечењу је 15 пацијената. На респиратору је 18 пацијената, од тога 17 у Ужицу, а у прибојској болници један пацијент.

Према подацима Одељења санитарне инспекције Ужице, у другом таласу коронавируса за протеклих месец дана на подручју Златиборског округа наложена је изолација 3.112 лица.

-Од почетка епидемије 10. марта до данас, решењима санитарних инспектора мера изолације односила се на укупно 6.869 лица у Златиборском округу, а од тог броја највећи број лица је из Ужица. Изолације траје 14 дана, а контролу поштовања мере у нашем округу врше санитарни инспектори и припадници Министарства унутрашњих послова –каже епидемиолог др Снежана Тадић, начелница Одељења санитарне инспекције за Златиборски округ.

Према њеним речима мера изолације се углавном поштује. Од 2. октобра до данас у изолацији је 3.789 градјана, а њихов број се повећавао са растом броја новопозитивних на корону. Они су били у контаката са зараженима, па их је требало изоловати и како би се спречило даље ширење вируса ЦОВИД-19.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.