Утврђене основице за порез на имовину у 2021.

Изједначене цене у првој и другој зони - Нова Варош

Изједначене цене у првој и другој зони - Нова Варош

Просечна цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза за имовину у 2021. години у другој зони изједначена је са ценом у првој и прилично је увећана у односу на лане. Према одлуци коју је недавно усвојило Општинско веће Нове Вароши цену по метру квадратном у првој и другој зони је 2.476 динара, док је у трећој зони 1.559 динара. Повећање се правда значајним побољшањем туристичког промета и поскупљењем плацева на Златару.

На цене које је формирала локална пореска администрација, поједини већници имали су примедбе.

-Овакав предлог је нереалан. Уместо да са повољним ценама подстичемо инвеститоре да што више граде и улажу у овај крај, потрчало се са поскупљењем као да се утркујемо са Златибором. Оваква стратегија и пореска политика, уз друге бирократске заврзламе, само дестимулише потенцијалне улагаче – рекао је Фико Авдић, члан Већа из реда привредника.

У Општинској управи , са друге стране, сматрају да нови „ценовник“ неће негативно утицати на инвеститоре односно обим градње у туристичкој зони и шире.

-Истина је да је релативна ствар оно што надлежне службе предлажу и да ли је цена по квадрату заиста реална или не. Као и цене које се наводе у купопродајним уговорима. Овакав предлог, међутим, апсолутно не значи да се онемогућава или успорава градња. Ово је само дефинисање основице за утврђивање пореза – казао је заменик председника Општинског већа и председника општине др Бранко Бјелић, након чијег образложења су већници већином гласова усвојили предлог .

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.