Чајетински буџет пројектован на 2,3 милијарди динара

За капиталне инвестиције планирано 900 милиона

За капиталне инвестиције планирано 900 милиона

Општинског веће у Чајетини проследило је одборницима на усвајање предлог општинског буџета за идућу годину који је пројектован на 2,3 милијарди динара.

Како је саопштено, текући расходи износе 1.324.289.000 динара или 57,55 посто од укупно планираног буџета, од чега су расходи за запослене 10,57 посто укупног буџета. Расходи за социјална давања у 2021. години планирани су у износу од 101.250.000 динара, док ће за капиталне издатке бити опредељено 893.711.000 динара или 38,8 посто укупног буџета. Издаци за отплату главнице дуга по кредиту, планирани су у износу од 83.000.000 динара или 4,09 посто од укупно планираног буџета.

На седници Општинског већа одржаној јуче, на основу раније расписаног конкурса додељене су стипендије за 32 студента по основу успеха и дефицитарности струка. Скупштини општине ће бити предложено да се на Републику Србију пренесу, без накнаде, акције које општина Чајетина има у ПД ХИП Петрохемија Панчево.

На овој седници усвојен је и Закључак којим се општина Чајетина противи Јавном позиву ЈП „Скијалишта Србије“ за прикупљање понуда за уклањање и рушење постојећих објеката на Торнику и изградњу новог објекта на истој локацији. Општина ће о својој одлуци упутити допис ЈП „Скијалишта Србије“.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.