Приводе се крају радови на уређењу центра Златибора

У току асфалтирање улица

У току асфалтирање улица

Радови на уређењу центра Златибора су при крају, а интезивно се ради и на асфалтирању улица и путева широм општине Чајетина како би се сви започети послови завршили пре првих снегова.

Радове у центру Златибора ових дана обишао је Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина. Озелењавају се јавне површине, поставља урбани мобилијар на Краљевом тргу и по ободним улицама,  асфалтирају улице и паркинг места ...

Поред улице између поште и амбуланте, у самом центру Златиборa завршено је и асфалтирање улице која води од хотела "Олимп'' до ресторана ''Језеро'', а у току су завршни радови на спортском парку који укључују последње уређење, озелењавање, садњу цвећа и постављање клупа.

-Осим извођења ових инфраструктурних радова, Општина Чајетина припрема буџет за 2021. Годину. Наиме, он је већ спреман и налази се на званичном сајту општине, тако да сви заинтересовани грађани могу да дају своје предлоге и сугестије. Планирано је да се седница на којој ће бити усвојен буџет одржи 10. децембра, а према првим проценама буџет ће бити отприлике на овогодишњем нивоу – изјавио је Ђурић, приликом обиласка радова у центру Златибора.

-Желим да нагласим да смо ове године имали ребаланс буџета којим су повећана планирана средства. Искрено се надам да ће таква ситуација бити и следеће године јер су планиране крупне инвестиције, од почетка изградње водовода Сушичко врело, реконструкције фабрике воде у Рибници, изградње резервоара на Златибору, изградње и реконструкције путева и улица, набавке и изградње фонтане на самом језеру. Надам се да ћемо већ на пролеће или до почетка летње туристичке сезоне завршити све те радове и да ће Златибор засијати у једном новом и лепшем светлу –рекао је Ђурић.

(Фото: Општина Чајетина)
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                    

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.