Златиборски комуналци спремни за зимску сезону!

Снег спремно чека 18 возила и 35 радника

Снег спремно чека 18 возила и 35 радника

 Зимска служба Комуналног предузећа ′′ Златибор ′′ спремна је за прве интервенције на путевима и улицама на територији општине Чајетина, саопштили су током прегледа механизације и опреме, која је одржана на платоу испред хотела ′′ Зеленкада ′′ у Златибор.

Смотру људства и расположиве механизације обавили су председник општине Чајетина Милан Стаматовић и председник Скупштине општине Арсеније Ђурић, а „рапорт“ је предао директор Комуналног предузећа  Срђан Пантовић.

Све спремно- челници локалне самоуправе у обиласку Зимске службе

Према речима директора, Срђана Пантовића, предузеће располаже довољним бројем возила, као и довољним количинама ризле и соли за посипање путева.

-Као и ранијих година, на време смо се припремили за зимску сезону. Имамо укупно 18 возила у Зимској служби, као и 35 радника. Ова служба је у приправности 24 часа у периоду од 15. новембра до 15. априла. Пре неколико дана стигла су два нова трактора, очекујемо у наредном периоду и један камион 6х6, набавка је већ завршена. Такође, набавили смо 4100 тона ризле, 600 тона путарске соли, као и 15 тона калцијум-хлорида. Количине су нешто веће у односу на претходне године, тако да можемо успешно поднети и најоштрију зиму –рекао је директор КЈП „Златибор“ Срђан Пантовић.

Поред досадашњих путних праваца, Комунално предузеће „Златибор“ ове зиме чистиће и четири нова путна правца - потез Сушица-Трипкова, Бранешци, правац за Кобиљу главу и за Смиљанске закосе.

-Приоритет за чишћење биће главне улице, а касније ће се чистити остале. Све улице ће бити очишћене најкасније у року од два сата по престанку падавина. Апелујемо на суграђане да прописно паркирају возила, како би зимска служба могла  несметано да ради –реако је Пантовић.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                            

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.