На Златибору одигран први турнир кошаркашке АБА2 лиге

Са конференције за штампу поводом завршетка турнира

Са конференције за штампу поводом завршетка турнира

На Златибору је више него успешно завршен први турнир кошаркашке АБА 2 лиге, у оквиру кога је одиграно четири кола са 24 утакмице, што га препоручује да у току ове сезоне буде организатор још једног турнира или саме завршнице ове сезоне. Поштовање постављених протокола у потпуности је испоштовано и овим турниром је дат пример како се могу одржавати спортска такмичења у условима светске пандемије корона вируса.

Милија Војиновић, спортски директор АБА лиге, овим речима се захвалио општини Чајетина, Туристичко-рекреативном комплексу на Златибору и Кошаркашком клубу Златибор, као и хотелима Палисад, Ирис и Монс који су обезбедили изванредне услове за смештај екипа и службених лица задужених за организацију турнира.

-Одличном сарадњом свих учесника у организацији овог турнира, свакако је у свет отишла веома позитивна слика о Златибору и АБА лиги јер није било лако организовати такмичење у овако тешким условима с обзиром да смо сви оптерећени пандемијом ковид-19 и да морају да се поштују строги протоколи – истакао је Војиновић.

Спортски директор АБА лиге није могао да обећа али је рекао да озбиљно размишљају да Златибор опет буде домаћин једног од предстојећих турнира, као и саме завршнице у којој ће се играти плеј-оф и плеј-аут, наглашавајући да су се организатори показали као одлични домаћини и да због тога заслужују поверење челника и екипа АБА лиге.

Све утакмице одигране су у хали Туристичко-рекреативног комплекса на Златибору, која је реновирана захваљујући општини Чајетина која је финансирала комплетну обнову, и тако допринела да се на Златибору одржи једно овакво значајно спортско такмичење.

Директор Туристичко-рекреативног комплекса на Златибору Никола Новаковић, изјавио је да су он и сви његови сарадници изузетно поносни што су после 24 одигране утакмице положили овај први тест.

-Дефинитивно смо доказали да је „балон“ систем, што се АБА 2 лиге тиче а верујем и АБА 1 лиге, право решење. Искрено се надам да се у марту поново видимо са овим екипама на Златибору - закључио је Новаковић.

У име општине Чајетина, помоћник председника Општине Марија Јеремић захвалила се на подршци у организацији турнира челницима АБА лиге али и свим запосленима у Туристичко-рекреативном комплексу Златибор, Спортском центру Чајетина, Туристичкој организацији Златибор, ЈП „Голд гондола“ Златибор и Здравственом центру Ужице.

(Извор: Општина Чајетина)
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.