Бањски комплекс „Златар“ добија новог власника

За бивши РХ Центар

За бивши РХ Центар

Бањски комплекс "Златар" коначно ће добити новог власника, потврђено је „Варошким новинама“ у Републичкој дирекцији за имовину. Реч је о Metal Investments Europe doo из Београда који је понудио 2.546.000 eвра, што је за 200.000 евра више од почетне цене.

На недавни одлас о продаји имовине бившег РХ центра „Златар“, четврти по реду, стигле су две понуде, а почетна цена износила је 2.341.995 евра. Прем доступним подацима, делатност Metal Investments Europe doo је производња алуминијума, и део је Metal Investments Limited чије је седиште у Великој Британији .

-Одлука о избору најповољнијег понуђача је донета, али ће Бањски комплекс 'Златар' имати новог власника тек по закључењу уговора и исплати купопродајне цене. У даљој процедури потребно је да Република Србија и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, као сувласници, закључе са Metal Investments Europe doo уговор о купопродаји непокретности- каже за „Варошке новине“ Оливера Крстић, самостални саветник у кабинету директора Републичке дирекције за имовину.

Осим Metal Investments Europe doo , понуду на оглас објављен средином октобра доставио је и Stan Projekt doo из Београда. Поред комплекса објеката укупне површине 12.298 квадратних метара, предмет продаје је и више од осам хектара земљишта на најлепшем делу планине. Први оглас за продају објављен је у октобру прошле године и тада је почетна цена износила 3,9 милиона евра, на колико је и процењена вредност имовине.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“, који излази из штампе у петак 20. новембра)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.