Три општине утаначиле споразум о изградњи трансфер станице

Договор- са састанка три општине у Новој Вароши

Договор- са састанка три општине у Новој Вароши

Руководства општина Нова Варош, Пријепоље и Прибој утаначила су споразум о заједничкој изградњи трансфер станице за селектовање секундарног отпада, која ће се градити на делу будуће Регионалне депоније Бањица у лимској долини. Укупна вредност пројекта је 160 милиона динара, а трансфер станица требало би да буде готова до пролећа 2022 године.

Споразум о партнерству биће потписан ових дана, након чега ће општина Нова Варош као носилац посла расписати тендер за извођача грађевинских радова. Вредност радова у првој фази је око 68,5 милиона динара. Влада Србије издвојила је 16 милиона динара, док ће остатак новца обезбедити три општине.

-Сразмерно броју становника општина Пријепоље обезбедиће 50 посто потребних средства за грађевинске радове на трансфер станици, Прибој 30, а Нова Варош 20 посто . Трансфер станица је само прелазно решење до изградње Регионалне депоније Бањица. У трансфер станици ће се селектовати и препакивати отпад из три општине и терати даље на депонију Дубоко код Ужице – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Према недавном договору у Министарству заштите животне средине ускоро ће бити затворена и дивља депонија Стањевина, на уласку у Пријепоље, а отпад из ове општине одлагаће се на депонију Дубоки поток коју већ користе Прибој и Нова Варош.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“) 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.