Дом здравља се појачао кадровски, посао добило 20 медицинара

До посла уз помоћ општине : Дом здравља

До посла уз помоћ општине : Дом здравља

У Дому здравља у Новој Вароши кажу да су потпуно спремни за нови налет короне, која већ букти у земљи и региону. Обезбеђене су довољне количине заштитне опреме, средстава за дезинфекцију, санитетског материјала и лекова, а од 1.новембра појачали су се и кадровски.

-На наш предлог, одлуком Општинског већа из општинског буџета обезбеђено је додатних 2.000.000 динара за ангажовање укупно 20 здравствених радника и сарадника. Углавном лекара, медицинских сестара, лабораторијских и стоматолошких техничара, као и возача и спремачица – каже директор Дома здравља др Бранко Поповић.

Према његовим речима, епидемиолошка ситуација са короном у нововарошком крају још увек је стабилна, иако се вирус разбуктава у суседним општинама. У протекле две седмице присуство вируса Цовид-19 потврђено је код десетак наших суграђана. Сви оболели су тренутно у стабилном здравственом стању , углавном на кућном лечењу и са лакшом или средње тешком клиничком сликом.

-У последње време забележени су спорадични случајеви обољевања, а у тријажну амбуланту при Дому здравља дневно се у просеку јави мање од 10 пацијената са сумњом на корону. У највећем броју случајева ради се о старијим Нововарошанима, са хроничним односно придруженим болестима –каже др Поповић.

Иначе, присуство вируса у Новој Вароши до сада је поврђено у 195 случајева. Од последица короне премило је шест наших суграђана.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.