Златиборска гондола спремна за финалне тестове

Пројекат у завршној фази

Пројекат у завршној фази

Радови на златиборској гондоли приводе се крају и ускоро се очекује њено пуштање у рад. Са дужином од девет километара „Голд гондола“ тренутно је водећа у свету. Укупна инвестиција овог пројекта износи 13 милиона евра, који су у потпуности обезбеђени из буџета општине Чајетина.

Радови на „Голд гондоли“ су у завршној фази и званично цела конструкција инсталација гондоле је завршена. Тренутно се изводе радови партерног уређења, израде ограде, постављања решетки и сигурносне подлоге на стазе како би се могло приступити финалном тесту и техничком пријему ове дуго очекиване атракције.

-Рок за приступање финалном тесту не зависи само од гондоле већ и од надзорног органа и техничке комисије, у нади да ће комплетан пријем и употребна дозвола бити добијени пре Нове године. Радници техничког одржавања већ су прошли обавезну обуку. Сада је у току припрема извршних радова на годноли-жичничара. Након тога крећу радови за прву помоћ, противпожарну заштиту и друге неопходне опреме у зависности од специјалности радника како би све стигли на време- рекао је Миломир Туцовић, помоћник директора ЈП „Голд гондола“.

Након првог званичног тестирања, које представља последњи безбедносни корак пре пуштања у комерцијални рад, комисија која је била сачињена од надзорних органа, извођача радова и техничара произвођача и испоручиоца опреме, француске „Поме“, није имала замерки. Тестови и са и без оптерећења прошли су изванредно.

За отприлике 20 дана очекује се излазак на терен техничке комисије чија контрола подразумева проверу целе трасе, свих објеката, свих делова – покретних и непокретних као и комплетну усклађеност пројектне документације и функционалности целог система. Након финалних тестова упућује се захтев Министарству инфраструктуре и саобраћаја ради добијања употребне дозволе.

(Извор: Општина Чајетина и www.zlatiborpress.rs)
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                   

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.