Поводом Дана општине уручена признања колективима и појединцима

Признање за хуманост - награђени појединци и колективи

Признање за хуманост - награђени појединци и колективи

Нова Варош је у недељу 1.новембра прославила Дан општине, у знак сећања на дан када је славна Јаворска бригада коначно ослободила златарски крај од вишевековне отоманске владавине. Због короне су ове године изостали традиционални програми и светковинe, није одржана ни свечана седница Скупштине општине, а једини догађај била је додела новчаних награда у Дому културе најуспешнијим ђацима и студентима, као и колективима и појединцима који су својим донацијама локалној здравственој установи пружили несебичан допринос у борби против Ковид 19.

Чланови општинског руководства – председници Општине и Скупштине Радосав Васиљевић и др Бранко Поповић, и њихови заменици др Бранко Бјелић и Радомир Матовић, честитали су грађанима Нове Вароши Дан општине, пожелевши им пуно здравља, среће и успеха на личном и професионалном плану. Општински челници су подсетили и на историјски значај 1.новембра 1912. када су јунаци четвртог пука донели барјак слободе у златарски крај.

-Ово је датум за памћење и подсећање, камен међаш за све оно што је било пре и што се догодило после. Ове године га, на жалост, обележавамо на симболичан начин и у условима пандемије. Искористили смо, ипак, прилику да се, поштујући све прописане епидемиолошке мере заштите, плакетама захвалимо грађанима који су својим донацијама помогли у борби против короне, и наградимо најбоље студенте и ђаке како не бисмо прекинули ту лепу традицију – рекао је за „Варошке новине“ председник општине Раде Васиљевић.

-У протеклих осам месеци императив нам је био да сачувамо здравље и животе суграђана. Развојни програми општине били су у другом плану, али су, и поред тога, бројни капитални пројекти приведени крају или су радови у завршној фази. У новом руху ускоро ће, тако, заблистати градска Основна школа, стадион у центру туристичке зоне, неколико игралишта за децу и омладину, пут ка Златару... До краја грађевинске сезоне биће урађено и још 10 до 12 нових путних праваца по селима- каже Васиљевић.

Председник је Нововарошане позвао и да у наредном периоду наставе да негују традиционално добре међунационалне односе и суживот са Бошњацима и припадницима других вера и нација.


Новчане награде најбољим студентима и ђацима

Најлепше жеље поводом општинског празника, житељима нововарошке општине упутио је испред одборника Скупштине општине и своје лично име председник Скупштине др Бранко Поповић. Он се посебно захвалио хуманим дародавцима који су својим донацијама Дому здравља помогли да се лакше превазиђу проблеми у функционисању локалног здравственог система током борбе против короне, која још увек траје.

-Свака помоћ је добродошла, без обзира на то што нам држава обезбеђује довољно заштитне опреме, дезинфекционих средстава, санитетског материјала, лекова и слично. Од првог налета короне па све до данас, од донатора смо континуирано добијали подршку у виду личне заштитне опреме за здравствене раднике и пацијенте, мање дијагностичке апарате, средства за дезинфекцију, постељине, ћебад, јастуке и остале потрепштине за болничка одељења.То није само финансијска помоћ, већ и гест солидарности и емпатије према здравственим радницима и суграђанима – каже за "Варошке новине" др Бранко Поповић.

Новчане награде, у износу од по 25.000 динара, поводом општинског празника ове године добило је тридесетак студената државних факултета који су у претходној години остварили просек оцене изнад девет. Са по 15.000 динара награђено је 15 најуспешнијих средњошколаца –добитника Вукове дипломе и учесника окружних односно републичких такмичења, док је девет основаца Вуковаца и републичких такмичара добило по 12.000 динара.

Плакете су уручене за укупно 29 појединаца, колектива и организација, који су током пандемије исказали несебичну хуманост и друштвену одговорност.

(Имена добитника општинских признања и новчаних награда, као и опширнији извештај о Дану општине, можете прочитати у новом броју Варошких новина, које ће бити у продаји од четвртка 5.новембра.)

Венци на споменик ослободиоцима

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.